Genel, Kitap Yorumlarım

Günübirlik Hayatlar / Irwin D. Yalom Kitap Yorumum

Tünaydınlar herkese. Okumayı çok sevdiğim psikoloji alanından bir eserle geldim sizlere. Alanın değerli ve bilinen yazar Psikiyatr I. D. Yalom bizlere 10 tane gerçek hayattan alınmış psikoterapilerini anlatıyor bu kitapta.

Kitabın giriş cümlesi sanırım biz okurların dikkatini çekmiş. Roma İmparatoru ve filozof Marcus Aurelius, “Hepimizinki günübirlik hayatlar; hatırlayanın, hatırlanandan farkı yok,” diye yazmış. Hepimiz kusurlarımızla ve kusursuzluklarımızın toplamıyız. Hedeflerimiz ve yollarımız bizleri sürükleyebiliyor bazı zamanlarda. Hayatımızın amacını saptayamıyoruz, kayboluyoruz depresif düşüncelerde. Öyle bir zamanıma denk gelmişti bu kitap. Doğru zamanda doğru kitaba denk gelmişim.

Çok fazla kişisel gelişim okumayı sevmem ama psikoloji bölümüne ilgiliyimdir. Terapilerin nasıl yapıldığını ve nasıl sonuçlar elde edildiğini çok merak etmiştim. Hiç tanımadığınız birinin düşüncelerine dokunmaya çalışıyorsunuz sonuçta.

Yazarın kalemi anlaşılır ve sürükleyiciydi gerçekten. Her terapinin farklı bir duygunun üzerinde duruluyor. Merhamet, üzüntü, endişe, kaybolmuşluk… Merakı olan herkese tavsiyemdir, alanında uzman bir kişiden güzel bir kalemle yazılmış bir eserdi.

🪐”Düşünülmemiş bir hayat yaşanmaya değmez.”

🪐”Melodiyi oluşturan, fikirlerdir. Yaşamımızın çatısını da fikirler oluşturur.”

Yorum bırakın